
Så har jag återvänt hem igen efter en trevlig semester med mycket god mat.
Första semestermiddagen i Stockholm på La Casa, en trevlig liten italienare med god vedugnsbakad pizza. Har ätit pasta där förut som också var god. Efter en natt på syrrans hopvikbara tältsäng, som hör och häpna faktiskt är riktigt skön att ligga på, var det dags att ta sig tillbaka till Arlanda igen och planet till Visby. Lyckades tydligen pricka in Stockholms-veckan i Visby dit bratsen far efter de festat klart i Båstad. Märktes tydligast på hotellet där våra grannar gjorde sitt bästa för att varje kväll spela sommar-partymusik på högsta volym . Tänk Markoolios sommarplåga och annan skojig förfestmusik så förstår ni ungefär. Tur att jag kan sova mig igenom det mesta :-)
Hotellet jag och mamma bodde på serverade en frukostbuffé helt i min smak. Bra läge också, bara en gata upp från Almedalen och nära till Norrport och strandpromenaden. Hann med att fika på Café Rosa också. Ett av fiken i Visby med fin innergård. Lyckades tydligen också pricka in sommarens första fina väder, vilket gjorde café- och restaurangbesöken ännu trevligare. Middag på kvällen med Syster yster på Bolaget, en restaurang på Stora Torget. Jag åt röding med sallad på färskpotatis serverad med citron-creme fraiche. Gott (och tack än en gång A för middagen :-)). Efterrätten blev glass på uteserveringen bredvid Bolaget.
Tisdagen tillbringades i en buss. Jag och mamma gjorde en utflykt till Körsbärsgården, längst ner på Gotland. Vi lämnade ett soligt Visby men ju längre söderut vi kom, desto sämre blev vädret. Hur eller hur fick vi se rätt mycket av Gotland och lunchen på Körsbärsgården var riktigt bra. Tog en jättefin bild på mammas fetaostsallad. Av någon mystisk anledning blev det fel på bilden. Annars hade den förgyllt detta inlägg. Nu får istället bilden på min lunch den äran. Bulgursallad med tzatziki och kycklingspett. När vi återkommit till Visby fikade vi på det i mitt tycke trevligaste cafét i Visby. Café Gula Huset med riktigt fin innergård och med portvinskaka som specialitet. Mycket trevligt. På kvällen den här semesterns bästa mat. Middag på Elit, en restaurang i början av Adelsgatan, nära Söderport. Jag åt rödtunga som serverades inbakad i filodeg. Till fick man beställa valfria tillbehör som fransk potatissallad, färskpotatis i smör och örter samt en salsa på mango, avokado, lime och koriander. Till efterrätt creme brulee med ingefärssmak, rabarberkompott med kardemumma och vaniljglass samt chokladtryffel med nötpralin. Gott, gott, gott... Får återkomma med mer matdetaljer från semestern i nästa inlägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar