tisdag 21 augusti 2007

Chili

Hmm, har märkt att (alltför?!) många av mina recept här innehåller chili. Här kommer iaf två till. Som vanligt kan väl ni lite känsliga ta hälften eller nåt. Gjorde bra lunch i lördags. Chili- och limemarinerad lax med thai-gurka. Följde receptet men tog 1 msk sesamolja och 1 msk rapsolja. Lät laxen ligga kvar i marinaden när den åkte in i ugnen. Har mer eller mindre gått över till att enbart köpa färdiga portionslaxbitar. Slött, jag vet och förmodligen också oekonomiskt. Dock mycket enkelt. Steker laxbitarna 15 minuter i 225 grader oavsett hur jag preparerat dem. Jasminris till. Gott men starkt så tänk på chilimängden.

Andra rätten på chili-temat var en riktig snabbrätt. Sätt på pastavatten. Stek färsk skinka eller fräs kassler (brukar inte äta gris jag vet men ibland måste man ju variera sig...). Tillsätt 1 burk lätt creme fraiche (med eller utan laktos), 1 msk torkad basilika och 1 röd chili. Hade ingen färsk chili igår utan tog typ en tesked sambal oelek. Pressa i en klyfta vitlök. Salta och peppra. Satte också i lite färsk bladpersilja men hade nog funkat bra med bladspenat samt en skvätt vitt vin om man vill festa till det lite. Svamp hade nog också fungerat. Starkt så ta lite sambal i taget... Tagliatelle gott till. Gjorde också en tomatsallad med gröna oliver och olivolja, salt och peppar.

Inga kommentarer: