Kände mig riktigt husmoderlig när jag använde min kockumsgryta för att laga till en nötstek. Brynte den runt om i smör, saltade och pepprade. La i hackad morot, palsternacka och en gul lök och drog ner värmen. Efter 20 minuter hällde jag på 1,5 dl rödvin och 3,5 dl vatten (tror jag) samt la i två lagerblad. Detta fick sen småputtra i 1,5 timme. Tog upp steken, lät den vila och skivade den sen. Mixade spadet och grönsakerna, hällde på 1 paket matlagningsgrädde och smakade av med 2 msk stark mango chutney. Fick salta på såsen rätt bra. Pepprade också. Serverade tillsammans med klyftpotatis och min egen hemkokta vinbärsgele samt sallad. Riktig söndagsmiddag.
Till lunch lagade jag mat-Niklas nordafrikanska frikadeller. Följde receptet i stort sett. Hade bulgur och nötfärs istället för cous-cous och blandfärs. Hittade inga sultanrussin så fick ta vanliga ica-russin. Funkade det med. Gott var det också. Faktiskt inte starkt för en gångs skull utan bara kryddigt. Harissan var dock stark så överdosera inte om ni är känsliga! Den kan man nog, precis som etiketten och mat-Niklas sa, använda till allt som behöver hottas upp lite... Finns i tub på Willys för 6.90. Hittade den på etniska hyllan.
Vill bara till sist utfärda en liten varning. Om ni skulle få för er att hänga ut och vädra sommarkläder en lördagkväll så ta då in kläderna på söndag. Vänta inte av ren slöhet till måndag efter jobbet då det blåser storm ute och tokregnar. Då får ni a) ta upp två par genomblöta beiga byxor från balkongen och b) se er favorittunika från Indiska (vilken iofs kostade 50 kr på rea) ligga på plåttaket nedanför er balkong. Har ni dessutom vid ett flertal tillfället besvärat er vaktmästare med andra pinsamma grejer som typ att tappa nycklarna i hiss-schaktet måste ni med förtroende vända er till nån annan som kan lösa problemet. Tack och lov finns mammas snälla A. Han ryckte ut med trappstege och räfsa. Hips vips låg tunikan i hallen när jag kom hem. Tack A för hjälpen och för att jag slapp ringa vaktis :-). Det får nog räcka för idag tror jag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar