Puh. Buffén serverades i lördags och gick hem hos gästerna. Italienskt tema om jag inte redan sagt det. Populärast var inte helt oväntat de små crostinisarna med pesto, mozzarella och soltorkad tomat och de med philadelphia, lufttorkad skinka och fikonsalsa. Var dock lite småstressad där ett tag. Höll på att tjorva runt hemma så kom mig iväg lite sent. När jag sen kånkat ut mina backar till hissen var det nån som lagt beslag på hissen. Sprang upp och ner några vändor med allt som gick att bära i påsar. Hivade planlöst ner all mat och hoppades på att jag fått med allt. Det hade jag. När jag bara hade backarna kvar plus efterrätten var hissen tack och lov ledig igen.
Sen hände något mysko som någon mer meterologiskt bevandrad kanske kan förklara. När jag lämnade min lägenhet var det minus åtta. Perfekt eftersom efterrätten skulle serveras fryst. På färden från hemmet till festlokalen hände något mycket mystiskt. När jag kom fram dit var det nollgradigt och blötsnö. Hur lång tid det tog att köra dit? Fem minuter :-). Så glassen blev nog mer kräm när den skulle serveras. Festlokalen hade ingen frys så efterrätten stod i bagageluckan på bilen tills det var dags. Tydligen fungerade det tack och lov lika bra. Romrussin- och tobleronekräm/glass var det i alla fall.
Crostinisarna köpte jag färdiga på påse. Vill man ha lite större så är det mycket enkelt att skiva en baguette tunt, pensla med olja och sedan rosta skivorna i ugnen.
Gör en rätt stor sats fikonsalsa så här: finhacka 10 torkade fikon. Blanda med 4 msk balsamvinäger, 2 finhackade schalottenlökar, 1,5 krm salt, en halv kruka hackad basilika och lite svartpeppar. Bre philadelphia på crostinis i valfri storlek. Lägg på lite lufttorkad skinka. Toppa med fikonsalsa. Garnera med basilikablad eller rucola om du verkligen vill stila.
Lagade fisk till middag. Skäms lite för att säga det i dessa miljövänliga dagar men lagade faktiskt torsk. Riktigt gott blev det.
Riv skal av en lime och blanda med en halv dl kokosflingor. Dela ett paket valfri fisk (politiskt korrekt är så klart hoki) i fyra delar och lägg i en form. Pressa över saft från en lime och strö på kokosflingorna. Salta. Kör i ugn 15 minuter i 225 grader. Koka jasminris under tiden. Fräs också en förpackning wokgrönsaker. Jag gillar blandningar som innehåller minimajs. Fräs också med valfri mängd röd currypasta. Häll över en burk kokosmjölk. Smaksätt med lite socker och fisksås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar