
Har dagen till ära besvärat mig med att fotografera mina grissinis. Tyvärr är ju inte min mobilkamera mest snitsig i hela världen men ni ser nog vad det föreställer hoppas jag.
Hjälpte syster yster med några recept inför hennes 30-fest hemma hos sig. Godast var tydligen melon- och fetaostkuberna och några snittar med halloumi och ruccola. Hon var snäll och bifogade det receptet så det kommer också nedan.
Den italienska buffén ska serveras på lördag och förberedelserna för den är i full gång. Har bakat och gjort efterrätten. Har också (och nu kommer framförallt min kära väninna A bli glad :-)) tänkt göra små informationskort att ställa vid de olika rätterna så folk vet vad de äter (eller kanske framförallt vad de inte ska äta). Bifogar ett litet exempel så ni förstår hur jag menar.
Grissini, ca 70 st
Rör ut ett paket jäst med 2 tsk salt och 1 msk socker. Tillsätt 3 dl ljummet vatten, 3/4 dl rapsolja, 2 lätt uppvispade äggvitor och 1 liter vetemjöl (600 g). Rör ihop till fast deg. Jäs i 1,5 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
Ta upp degen på bakbord. Dela i sex delar. Dela varje bit i tolv små bitar. Rulla ut varje bit så tunt du kan. Det ska gå bra men det gör inget om du har iaf liiite tålamod. Det tar ett tag... Gör dem inte för tunna. Då bränner de i ugnen. Pensla med vatten och grädda 25-30 minuter. Förvara dem i en burk. Förslagsvis en flingburk om du har en sån eftersom den är nog hög.
Melon och fetaost på pinne:
Vattenmelon, 2-3 förpackningar fetaost, (Mynta), Olivolja, Flingsalt, Svartpeppar, Ruccola
Skär melonen och fetaosten i kuber. Trä upp på tandpetare. Ställ upp på ett fat. Strö över mynta och ruccola runt om. Ringla över lite olivolja. Strö på flingsalt och mal över svartpeppar.
Vattenmelon, 2-3 förpackningar fetaost, (Mynta), Olivolja, Flingsalt, Svartpeppar, Ruccola
Skär melonen och fetaosten i kuber. Trä upp på tandpetare. Ställ upp på ett fat. Strö över mynta och ruccola runt om. Ringla över lite olivolja. Strö på flingsalt och mal över svartpeppar.
Halloumisnittar: 1 halloumiost (250 g), 10 små mjuka tortillabröd, 4 dl rucolasallad, 2 msk olja
Gör så här: Riv halloumiosten grovt. Lägg osten på 5 mjuka tortillabröd. Lägg på rucolasallad och lägg en tortilla ovanpå. Stek dem i olja i en stekpanna på båda sidor.Skär varje tortilla i 8 små tårtbitar.
Gör så här: Riv halloumiosten grovt. Lägg osten på 5 mjuka tortillabröd. Lägg på rucolasallad och lägg en tortilla ovanpå. Stek dem i olja i en stekpanna på båda sidor.Skär varje tortilla i 8 små tårtbitar.
Grissini (fast jag har ett roligare typsnitt i Word)
jäst, salt, socker, rapsolja,
äggvitor, vetemjöl
jäst, salt, socker, rapsolja,
äggvitor, vetemjöl
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar