tisdag 6 november 2007

Matlycka

Hoppas helgen har varit bra och att ni ätit mycket god mat. Det har iaf jag gjort. Den italienska buffén tyckte både jag och mina gäster fungerade alldeles utmärkt och maten har räckt från fredag till måndag. Så länge räckte dock inte boxen :-).

Insåg i helgen vad som nog är den ultimata middagen. Caprese till förrätt med tomater, mozzarella,basilika, olivolja, flingsalt och peppar. Spagetti med hemgjord pesto, serverad med lite roliga salladsblad och gärna avokado och/eller svarta oliver. Till det nybakta citronbaguetter och ruccolasmör. En flaska gott italienskt rödvin. Gärna Brolio. Tiramisu till efterrätt. Och skäms inte ens för att säga det men min tiramisu rocks :-). Med en sån middag nu och då kan livet inte bli så mycket bättre. Matlycka...

Hemgjord pesto gör du för övrigt så här:
1 rätt så rejäl kruka basilika
1 stor pressad vitlöksklyfta
50 g pinjenötter
1 dl olivolja

Mixa med mixerstav. Rör i 50 g finriven parmesan. Smaka av med salt.
Blanda med nykokt spagetti. Strö över lite flingsalt och mal över lite svartpeppar. Mmmmm.

Ruccolasmöret är löjligt enkelt. Mixa 25 g ruccola med 100 g Bregott. Salta lite.

Pastagratängen till lunch idag blev förvånansvärt lyckad.
Koka 400 gram valfri kort pasta.
Skär typ 500 gram korv i bitar. Idag blev det en halv korvring och en och en halv stark korv. Skär också 4 tomater i mindre bitar. När pastan har 1 minut kvar lägger du i sockerärtor. Gärna en förpackning. Hade bara en halv kvar men det funkade också. Blanda allt i en ugnssäker form. Rör i 1 burk lätt creme fraiche och ca 3 msk riven pepparrot. Blanda allt. Peppra lite. Strö över lite ost. Gratinera i 225 grader ca 15 minuter.

Inga kommentarer: