Måste inleda med att ångra ett tidigare inlägg. La in ett recept på en soppa med rödkål. Laga inte den. Frös in några portioner och åt en sån nu i veckan. Insåg att rödkålen kan behandlas mycket mer värdigt. Exempelvis serverad med rotmos och valfri korv. Så skippa soppan men ät gärna rödkål ändå...
Har faktiskt tre recept att komma med i veckan. Gjorde viltlax i söndags. Serverade med pressad potatis och sockerärtor. Ett mycket enkelt och mycket gott sätt att laga till lax. Fungerar också att göra till många om det skulle vara så.
Igår gjorde jag också snabblagad middag. Blanda 500 gram köttfärs med 1 förpackning fransk löksoppa och en förpackning gräddfil. Jag tog laktosfri och tror det är två dl så använd inte hela paket om du har vanlig gräddfil. Rör ihop till en smet, forma 8 köttfärsbiffar och stek dessa i pannan. Låt eftersteka. Servera med klyftpotatis och gärna tzatziki. Jag gjorde en sallad på avokado, gröna chili-oliver och körsbärstomater. Smaksatte med vit balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Gott det med men tzatziki hade varit godare.
Idag blev det apelsinkyckling med chili. Stek 500 gram kyckling i lite smör eller olja. Tillsätt skal och saft av en hel apelsin och en halv citron. Tillsätt också 1 burk creme fraiche, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk soja, 1,5 msk kycklingfond, 1 msk russin och 1 tsk salt. Låt puttra tills kycklingen är klar. Rör i lite bladpersilja. Servera med bulgur och apelsinklyftor. Så där ja.
På fredag blir det italiensk buffé. Ska testlaga lite recept. Ska till och med köpa en box. Ha en trevlig allhelgona-helg. Det ska jag ha :-)/L
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar