Så är vardagen här igen. Jullovet försvann otroligt snabbt även om jag ändå hann med en hel del. Bjöd syster yster och mor på middag torsdagen mellan jul och nyår. Citronpanerad zucchini som serverades med morots- och ingefärspuré samt en varm vinägrett. Gjorde också laksa någon dag där under jullovet. Trodde jag hade skrivit ner receptet här redan men det hade jag tydligen inte. Soppan är rätt stark vilket är bra när man känner sig lite småförkyld. Fast styrkan går ju så klart att styra med mängden currypasta. Gör i alla fall så här. Förresten var tror ni receptet kommer ifrån? Annas oliver och timjan så klart. Jag gör inte riktigt som hon dock.
Skiva fyra schalottenlökar och fördela i fyra ganska stora portionsskålar. Skölj också en liten påse bladspenat och skär en förpackning sockerärtor i mindre bitar. Fördela även dessa i skålarna. Fräs två hackade vitlöksklyftor och en tumme hackad ingefära i lite olja. Fräs också med typ 2 msk röd currypasta någon minut. Rör sedan ner en burk kokosmjölk samt 4 dl vatten och 1,5 msk kycklingfond (eller vad som nu motsvarar en buljongtärning). Smaksätt med 2 msk fisksås och lite socker. Lägg ner 500 g kycklingfilé skurna i mindre bitar och låt koka tills kycklingen är klar. Smaka av med mer fisksås och saften av en lime. Koka under tiden ett paket äggnudlar (eller koka upp vatten och låt nudlarna dra några minuter). Fördela nudlarna ovanpå grönsakerna i skålarna och fyll på med soppa. Toppa med hackad koriander och en finhackad röd chili.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar